Populairste Studio Ghibli film per land

Sinds de oprichting van Studio Ghibli in 1985 kreeg de studio wereldwijd steeds meer fans met hun prachtige films. Maar sommige films zijn beter ontvangen dan andere in bepaalde landen in de wereld. Deze kaart geeft aan welke film in welk land het meest populair is.

Om deze kaart van elke favoriete Studio Ghibli film te maken heeft broadbandchoices van elk land het gemiddelde zoek gedrag geanalyseerd. Zoals verwacht is Spirited Away (2001) de meest gezochte film met een een topranking in 80 landen. Dit is ook mijn introductiemet Studio Ghibli geweest. Met deze film is Studio Ghibli vooral wereldwijd doorgebroken. Wat toch de film blijft die het meest heeft opgebracht.

In Latijns-Amerika zoals Mexico, Brazilië en Argentinië is Ponyo (2008) de meest favoriete film. Terwijl Porco Rosso (1992), die afspeelt in Italy net na WWI, het meest populair is in Zuid-Europese landen.

Hoewel Studio Ghibli minder films uitbrengt, kan oprichter Hayo Miyazaki toch niet stil zitten. Op dit moment is hij bezig met een coming of age film How Do We Live? (Kimitachi wa dô ikiru ka).

Ook opent volgend jaar het Studio Ghibli themepark, wat waarschiijnlijk immens populair gaat worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s