009 Re: Cyborg (2012)

novel009Is er een god? Wat als “Zijn stem” collectief mensen aanzet tot zelfmoord aanslagen op wolkenkrabbers. Wat is dan “Zijn stem”. 099 Re: Cyborg is gebaseerd op de manga en populaire anime serie uit de jaren ’60 van Shotaro Ishinomori. Deze film uit 2012 is geregisseerd door Kenji Kamiyama. Tijdens de koude oorlog werden 9 Cyborg gecreëerd door professor Gilmore. Deze Cyborgs zijn afkomstig uit alle hoeken van de wereld (Russisch, Amerikaans, Frans, Duits, inheems Amerikaans, Chinees, Brits, Afrikaans en Japans).

Nu de Cyborg hebben gezorgd voor wereldvrede hebben ze elkaar sinds 9/11 niet meer gezien of gesproken. Ze zijn allemaal hun eigen weg gegaan. In 2013 zijn er verschillende aanslagen op wolkenkrabbers over de gehele wereld. Professor Gilmore verdenkt de Amerikaanse overheid betrokken te zijn bij deze aanslagen. Er zijn verschillende indicaties dat de zelfmoordterroristen dit deden uit opdracht van “Zijn stem”. Het is niet duidelijk wie of wat zijn stem is.

tumblr_m4nhkpg54B1ruin1wo1_1280009 Joe Shimamura hoort deze stem ook en is zelf bezig met de aanslag op een hoog gebouw. De stem vertelde hem dat de mensheid opnieuw moet beginnen, dit moet gebeuren door de wolkenkrabbers te vernietigen. De wolkenkrabber die hij op wil blazen wordt aangevallen door Amerikaanse raketten. Omdat zijn geheugen elke 3 jaar wordt gereset moet hij zijn geheugen terug krijgen. dit is de taak van Geronimo Jr. 005 en Francoise 003.

De Cyborg moeten weer verzamelen om de aanslagen te stoppen. Nummer 002 Jet Link werkt nu voor de Amerikaanse overheid en wil niets te maken hebben met de rest van de Cyborg, door een ruzie met 009. Maar ook Jet krijgt te maken met “Zijn stem” en wil de aanslagen oplossen. Twee Cyborg verdwijnen omdat ze een lichtgevend meisje volgen, wie is zij? Kan de groep Cyborg de wereld redden van de aanslagen die veroorzaakt worden door “Zijn stem”. Wat is “Zijn stem”? En waarom wil “Zijn stem” de wolkenkrabbers vernietigen?

009re_c04In de eerste instantie wist ik niet wat ik van deze film kon verwachten. De film was gemaakt met 3D technieken terwijl het toch 2D animaties zijn. Vooral de achtergrond van de animaties was erg mooi in 3D gemaakt, terwijl de personages in een bepaald opzicht vlak bleven. Er zijn mooie referenties naar het geloof, het horen van “Zijn stem”. Er worden fossielen gevonden van skeletten van engelen, die niet te verklaren zijn. Steeds meer mensen horen “Zijn stem”. Het vernietigen van de wolkenkrabbers heeft te maken met de hoogmoed van de mens, zoals de toren van Babel. De mens wilde graag naar God toe en steeds hoger. Daarom zou de mensheid opnieuw moeten beginnen.

Ik heb erg geboeid naar deze film gekeken, zeker om de 3D animaties. Het verhaal is erg spannend om te kijken. De referenties naar de oude serie worden goed verduidelijkt. Het enige nadeel aan de film vind ik het religieuze aspect dat gebruikt is. Bestaat er een god, en is het zijn stem of een sekte. Dat zijn natuurlijk wel allemaal vragen die iedereen bezig houden, maar de nadruk vind ik er erg op liggen, ook met de skeletten van engelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s