Ocean Waves (1993)

De film Ocean Waves (Umi ga Kikoeru) is een film uit 1993 en is gemaakt als tv-film. Met moeite heb ik deze film kunnen bemachtigen. De film is gemaakt naar een roman met dezelfde titel. De Japanse titel is ‘Ik kan de zee horen’ maar Ocean Waves klinkt mooier. De film is geregisseerd door Tomomi Mochizuki.

Umiga08De film begint op een station in Tokyo, een jongen ziet een meisje wat hij denkt te kennen. Nadat de metro voorbij is, is het meisje natuurlijk weg. De film gaat nu naar de herinnering van deze jongen, Taku. Hij verteld hoe zijn beste vriend Matsuno en hij elkaar hebben ontmoet. Het begon met een schooluitje dat niet doorging en samen waren ze de enigen die nog bezwaar maakten.

Umigint_2Het verhaal speelt zich in de stad Koichi, waar Taku door Matsuno het nieuwe meisje op school leert kennen. Rikako is overgeplaatst uit Tokyo en gedraagt zich onuitstaandbaar en irritant. Tijdens een ander schooluitje vraagt Rikako of ze (veel) geld van Taku mag lenen. Hij doet dat en weet niet waarom ze het nodig heeft. Na een tijdje heeft Rikako een vriendin gemaakt en wil haar meeslepen naar haar vader in Tokyo. De vriendin belt Taku en hij komt naar het vliegveld. Uiteindelijk gaat hij mee naar Tokyo wat een onaangename ervaring is. Ze vinden elkaar steeds minder leuk. Omdat Matsuno een oogje op haar had raakt de vriendschap bekoelt. Komt alles nog goed na de reünie van de oude school?

Een gedachte over “Ocean Waves (1993)

  1. Vandaag heb ik deze film gezien, en ik moet zeggen: ik ben erg tevreden over Ocean Waves. Deze mini-film laat een mooi verhaal zien en voelt sfeervol aan.

    Deze film werd in 1993 vertoond en werd geproduceerd door het ”jongere team” van studio Ghibli.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s