Panda! Go, Panda!

PandaPanda Kopanda bekend als Panda! Go Panda! is een korte film van 30 minuten uit 1972. Miyazaki en Takahata werkten samen aan deze film. De film is gemaakt tijdens de “panda gekte” in Japan. Japan had net een panda paar gekregen uit China en iedereen was in de ban van de panda’s. Panda! Go Panda! wordt gezien als een prototype van Totoro. Ook door de kindvriendelijkheid van de film. Miyazaki wilde na Panda! Go Panda! graag nog zo’n film maken en zo ontstond Totoro.

Panda! Go, Panda! is recent uitgekomen op dvd. Beide films zijn erg leuk en vrolijk om te zien. De Studio Ghibli stijl is ook al terug te vinden, met de vrouwelijke hoofdpersoon.

Panda! Go Panda! gaat over Mimiko die haar oma afzet bij het station omdat ze naar een herdenking van opa gaat. Mimiko heeft geen ouders meer en leeft met haar oma. Mimiko moet op zichzelf passen. Als ze thuis komt vind ze een baby Panda, Pannie. Ze geeft hem te drinken en dan komt papa panda ook langs. Het klikt tussen Mimiko en de panda’s en papa panda wordt haar vader en zij wordt moeder van Pannie. Ook omdat Mimiko een tuin vol heerlijke bamboe heeft. Ze beleven allemaal avonturen en vormen een leuk gezinnetje.

Pandarev_1Panda Kopanda: Amefuri Saakasu no Maki ook bekend als Panda! Go Panda! & the Rainy-day Circus is gemaakt in 1973. Ook deze film is gemaakt door Miyazaki en Takahata. Het verhaal van Mimiko en de panda’s gaat verder. Dit deel van Panda! Go Panda! begint als er twee mannen in het huis van Mimiko komen. Ze zijn op zoek naar een tijger. Het begin heeft ook veel weg van het verhaal van Goudlokje. Alleen ligt er nu een kleine tijger in het bed van Pannie. Pannie en Tiny (de tijger) kunnen het erg goed vinden. Tijdens boodschappen doen verdwijnen de kleintjes naar het circus. Moeder tijger is boos omdat ze haar kindje mist. Maar gelukkig vinden ze elkaar weer. Dan gaat het heel hard regenen en loopt het huis en circus onder water. Mimiko en de panda’s gaan de dieren redden.

2 gedachten over “Panda! Go, Panda!

  1. Pingback: Ronja de Roversdochter als Studio Ghibli tv-serie | Studio Ghibli

  2. Pingback: Concept Art Pippi Langkous | Studio Ghibli

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s