Whisper of the Heart (1995)

whisper-of-the-heart-baron-3Whisper of the Heart is het anime debuut van Yoshifumi Kondou gebaseerd op de manga van Aoi Hiiragi. De japanse titel Mimi wo Sumaseba betekent letterlijk “Als je luistert van dichtbij”. De film is verschenen als dubbele aflevering met On Your Mark, de muziekvideo van Chage & Aska.

Whisper Of The Heart begint met het liedje Country Road wat een belangrijke rol zal spelen in de film. Het verhaal gaat over Shizuku een meisje op de middelbare school. Ze is een boekenwurm en leest erg veel boeken. Ze ontdekt dat een jongen Seiji Amasawa alle boeken heeft geleend voor haar. Omdat ze veel fantasie boeken leest bedenkt ze dat het een hele leuke jongen zal zijn omdat ze dezelfde boeken leuk vinden.

Whisper-of-the-Heart-mv06Ondertussen is ze op school bezig met de vertaling van het liedje Country Road voor het koor van school. Dit komt veel terug in de film. Als ze een keer in de metro zit komt er een kat inlopen die de volgende halte uitstapt. Ze besluit de kat te volgen omdat het net het begin is van een verhaal. De kat is dezelfde als Muta in The Cat Returns. Ze komt bij een vreemde winkel met mooie dingen van een oudere man. De oudere man heeft ook een pop van een kat met aparte ogen,herkenbaar als de baron uit The Cat Returns. Shizuku is gefascineerd door de Baron. Ze komt erachter dat de Jongen van haar bibliotheekboeken de kleinzoon is van deze man. whisperoftheheartDe jongen wil graag naar Italië om een vioolbouwer te worden. Hierdoor gaat ze twijfelen wat ze wil met haar eigen leven. Ondertussen raakt ze steeds beter bevriend met deze Seji. Als hij werkelijk naar Italië gaat voor een maand om te kijken of hij talent heeft, besluit ze een boek te schrijven..

Deze film is leuk om te zien, het brengt weer een fantastische Ghibli sfeer met zich mee. Soms weet je even niet waar alles over gaat door de delen van het boek van Shizuku en haar dromen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s