Ronja de Roversdochter

roniaGoro Miyazaki gaat een tv-serie maken over Ronja de Roversdochter (Sanzoku no Musume Ronia) naar het kinderboek van Astrid Lindgren. Wie is er nou niet groot geworden met dit boek en de film. Het is erg interessant om te zien wat voor adaptatie Studio Ghibli maakt van dit verhaal. Dit is ook de eerste keer dat Studio Ghibli zich waagt aan een serie in plaats van films. De serie zal in de herfst in Japan te zien zijn op NHK en BS Premium. Samen met Polygon Pictures zal Studio Ghibli deze serie animeren.

Het is ook de eerste keer dat Goro Miyazaki een serie zal regisseren. Hij heeft al eerder Tales from Earthsea en From up on Poppy Hill gemaakt. Hij zegt over de serie: “Ronja de Roversdochter gaat niet alleen om een meisje dat volwassen wordt, maar het gaat ook om de liefde en groei tussen ouders en hun kind, en het is een verhaal over de band tussen vrienden. Mijn doel is een creatie te maken waarvan kinderen en volwassen kunnen genieten.”

Het verhaal gaat over Ronja, de enige dochter van Mattis, het hoofd van de roversbende, die in een groot kasteel in het bos leven. Ronja bestudeert de mysterieuze wezens in het bos en maakt vrienden met de zoon van de rivaliserende roversbende.

pippi langkousAstrid Lindgren is bekend geworden om haar boeken van Pippi Langkous, Ronja de Roversdochter, Gebroeders Leeuwenhart en veel meer. Natuurlijk is er veel van verfilmd of in de theaters gebracht. Hayao Miyazaki en Isao Takahata wilden in 1971 een serie maken van Pippi Langkous, maar dit is nooit gebeurd. Wel is er concept art van uitgekomen. Het meisje Mimiko van Panda! Go Panda!is hierop gebaseerd.

Een gedachte over “Ronja de Roversdochter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s