Porco Rosso (1992)

Porcorosso5Op een klein eilandje op een strand zit een man naast zijn vliegtuig. Deze man blijkt een varken te zijn “Porco Rosso” De originele titel is Kurenai no Buta wat The Crimson Pig betekend. De film zou eigenlijk een 30-45 minuten durende documentaire worden over de Japanse vliegtuigen. Maar Hayao Miyazaki liet zijn expertise op van de tweede wereldoorlog blijken in deze film uit 1992.

Porco_rossoPorco Rosso is een Italiaanse luchtmacht piloot, die uit het leger is gestapt omdat het fascisme opkwam. Hij werkt nu als huurling met de naam Porco Rosso. Door een vloek is hij veranderd in een varken. Voor geld jaagt hij op Piraten, die hem natuurlijk graag willen pakken. De piraten hebben een Amerikaan ingehuurd om van Porco Rosso af te komen, deze man heet Mr. Curtis. Ze ontmoeten elkaar voor het eerst in de nachtclub van Miss Gina.

Porcorosso_01_2Tijdens een luchtgevecht tussen de Amerikaan en Porco loopt het vliegtuig van Porco ernstige schade op. Hij reist naar een oude vriend in Milaan die zijn vliegtuig gaat maken. De kleindochter Fio van deze man zorgt voor het ontwerp van het vliegtuig. Porco heeft hier zijn twijfels over omdat ze zo’n jong meisje is. Als het vliegtuig af is, gaat Fio mee als techneut om in te grijpen als het fout gaat. Porco gaat een laatste gevecht aan met de Amerikaan..

Ik vind Porco Rosso een vermakelijke film om te zien, gewoon lekker aan niets denken en kijken. De details van het vliegtuig en de omgeving laten de kwaliteit van Miyazaki’s werk weer zien. De omgeving is erg mooi en het vliegtuig is tot in mooie details uitgewerkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s