Oblivion Island: Haruka and the Magic Mirror (2009)

Oblivion_islandOblivion Island: Haruka and the Magic Mirror of ottarake no shima: haruka to mah no kagami is uit 2009 en geregisseerd door Shinsuke Sato. Een bijzondere combinatie van computer geanimeerde filmtechniek met de gewone anime tekentechniek. Oblivion Island is een originele Japanse film met een leuk verhaal.

De film begint met een oud verhaal over vossen die spullen van mensen verzamelen die ze vergeten zijn. De overleden moeder van Haruka verteld dit verhaal als ze nog jong is. Ze krijgt een mooie spiegel van haar moeder en belooft dat ze die nooit kwijt zal raken.

Haru02Meer dan 10 jaar later is Haruka een opstandige puber die niet goed met haar vader overweg kan. Ze herinnert zich de spiegel en besluit bij een tempel te bidden of ze de spiegel terug kan krijgen. Bij toeval komt ze een raar wezen met een masker tegen. Ze volgt dit wezen en komt in een wereld van verzamelaars terecht, Oblivion Island. Een gevaarlijke graaf heerst over het land en zaait angst onder de wezens die er leven. Haruka wordt goede vrienden met het wezen Teo die ze gevolgd was. Samen gaan ze op zoek naar haar verloren spiegel.

Hert verhaal gaat over vriendschap en verloren dingen die je dierbaar zijn. Het gaat ook voornamelijk om herinneringen, ook al was je die vergeten. Ik vond het leuk om de combinatie tussen gewone animatie en computer animatie te zien. Oblivion Island is weer een aanrader voor mensen die van Studio Ghibli films houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s