Brave Story (2006)

bravestory2008Brave Story, Bureibu Stori uit 2006 is gemaakt door Kôichi Chigira. De ondertitel is “Are you brave enough to change your fate?”. De film is gebaseerd op de manga van Miyuki Miyabe en er bestaat een spel van op de Nintendo DS. De animaties en het verhaal zouden goed binnen het portfolio van Studio Ghibli passen

De film heeft iets weg van Spirited Away op bepaalde punten. Maar in dit geval gaat het verhaal over het jongetje Wataru. Op een dag hoort hij dat zijn ouders gaan scheiden. Zijn moeder krijgt een beroerte en belandt in het ziekenhuis. Via een jongen op school hoort hij over een land waar hij zijn lot kan veranderen. Als hij door een magische deur gaat kan hij daar komen. Waturu wil natuurlijk dat zijn moeder weer beter wordt en besluit door de deur te gaan.

Brave_Story_PictureWataru komt in Vision terecht waar hij een leerling held is. Hij moet 5 stenen verdienen voordat hij een wens mag doen bij de Godin van Fortuin. Wataru blijkt een onhandige jongen te zijn met een goed hart. Hij doet goede dingen en maakt goede vrienden. Hij wil graag vrienden zijn met de jongen Mitsuru die hem de weg naar Vision wees. Maar Mitsuru wil zo graag zijn lot veranderen dat hij zijn magische krachten (hij is magier geworden) ten slechte gebruikt om de stenen te verkrijgen. Zo graag dat hij bereidt is om Vision te vernietigen.

De fantasiewereld en wezens in Vision doen niet onder aan Spirited Away. Maar het gaat nu om vriendschap en het veranderen van je lot. Het is een echte feel good film en leuk om te kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s