The Cat Returns (2002)

The Cat Returns (Neko no Ongaeshi) is een korte film uit 2002 geregisseerd door Hiroyuki Morita. De personages Muta en de Baron komen uit de film “Whisper of the Heart” en heet daarom ook “The Cat Returns”. Het verhaal gaat over Haru, een onhandig schoolmeisje die een kat redt. Deze kat blijkt de Lune, zoon van de kattenkoning uit het Kattenrijk te zijn.

Cat_page5_pic1Ze wordt bedankt voor het redden van de prins en mag met hem trouwen. Ze wil niet met een kat trouwen en door een stem komt ze terecht bij het Kattenbureau voor kattenzaken waar ze hulp krijgt van de Baron en een dikke kat die Muta heet. Ze komt in het kattenrijk en veranderd langzaam in een kat. Terwijl ze verwend wordt door de katten is ze ongelukkig. Gelukkig komt de Baron haar helpen. Ze moet alleen de uitgang vinden van het Kattenrijk voor zonsopgang anders zal ze voor altijd een kat blijven.

Cat_returns_8Ik vond het een vermakelijke film, met leuke wereld en schattige dieren. Het geeft ook weer het beeld van de onschuldige en onhandige scholier. Dit is vaak een populair personage in de anime. Vooral grappig is dat ze altijd te laat komen op school. Deze film is ook lekker kort dus je kan hem snel kijken en even weg duiken in een andere wereld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s