Wolf Children (2012)

The-Wolf-ChildrenDe regisseur Mamoru Hosoda kwam in 2012 met een nieuwe film, Wolf Children, Ōkami Kodomo no Ame to Yuki. Speciaal voor deze film richtte hij Studio Chizu op. Mamora Hosoda verkreeg al eerder bekendheid met The Girl Who Leaped Through Time en Summer Wars. Twee films die erg mooi zijn en goed werden ontvangen.

Wolf Children gaat over de studente Hana die verliefd wordt op de wolfman Ookami. Hij is de enige afstammeling van de uitgestorven Japanse wolf. De twee beginnen met daten en krijgen twee kinderen, Yuki en Ame. Ze bevalt thuis omdat ze bang is dat de kinderen worden geboren als wolf. Vlak nadat Ame is geboren verdwijnt Ookami en bij de rivier wordt een dode wolf gevonden, Hana weet zeker dat het haar man is.

Wolf ChildrenHana heeft het erg moeilijk met haar twee wolvenkinderen in de grote stad. De buren klagen en de kinderbescherming komt aan haar deur omdat haar kinderen niet zijn ingeënt. Yuki is erg temperamentvol en veranderd constant van wolf naar mens, wat gepaard gaat met veel lawaai. Ame is erg introvert en vrij bang aangelegd. Hana besluit naar de bergen te verhuizen en haar eigen eten te verbouwen. Met behulp van de vriendelijke buren leert ze groente verbouwen. Yuki en Ame gaan naar school, terwijl Hana bij het bosbeheer gaat werken. Yuki is erg sociaal en maakt gemakkelijk vrienden terwijl Ame zijn draai niet kan vinden. Uiteindelijk moeten beide kinderen een eigen keuze maken welke weg ze op willen gaan.

wolf-children

Vergeleken met bijvoorbeeld The Girl Who Leaped Through Time en Summer Wars vind ik dat er minder aandacht is besteed aan de details van de omgeving. Dit heeft misschien budgettaire redenen omdat de regisseur zijn eigen studio heeft opgericht. Het verhaal is erg mooi, wat wel spreekt voor het talent van Mamoru Hosoda. Het verhaal is hartverwarmend, vooral de liefde van Hana voor haar kinderen. Hoe iedereen zijn eigen draai zal moeten vinden. Dat zijn toch dingen waar ieder mens zich mee bezig houdt. Ook het uitsterven en bedreigde diersoorten is een hot item in de film. Deze film is zeker een aanrader om te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s