Spirited Away (2001)

Spirited Away, de reis van Chihiro uit 2001 is in Nederland de bekendste anime film van Hayao Miyazaki. De film won naast een Oscar voor beste animatiefilm ook de Gouden Beer in Berlijn, Silver Scream Award (AFFF) en winnaar van Cinekid Film Award voor beste animatiefilm.

PigsspiritedawaySpirited away gaat over Chihiro die met haar ouders is verhuisd. Haar vader wil een kortere weg proberen. Ze komen bij een tunnel. Aan de andere kant ligt een verlaten stad. Bij een restaurant gaan haar ouders iets eten. Chihiro wil alleen maar weg en loopt een beetje door de stad. Daar komt ze een jongen tegen die zegt dat ze snel weg moet. Chihiro gaat naar haar ouders, maar die zijn in varkens veranderd. Als ze probeert weg te gaan blijkt ze niet meer weg te kunnen. Ze komt de jongen weer tegen die Haku heet. Hij verteld haar om te overleven moet ze werk vragen bij de heks Yubaba.

Spirited_away_yubaaba_chihiroChihiro krijgt werk en Yubaba neemt haar naam af, vanaf dat moment heet ze Sen. Ze gaat werken in het badhuis voor goden. Ze is onhandig maar ook op een schattige manier. Ze wil natuurlijk dat ze met haar ouders terug naar haar eigen wereld. Haku, de hulp van Yubaba helpt Chihiro en het lijkt of ze elkaar al kennen. Haku kan in een draak veranderen en als hij gewond raakt wil Chihiro hem redden en gaan naar Zeniba de tweelingzus van Yubaba.

Ik vind Spirited Away een hele mooie en fantasierijke film. Het is prachtig geanimeerd, de beelden kloppen en streelt de fantasie. Door deze film ben ik fan geworden van Studio Ghibli en ben ik alle dvd’s gaan verzamelen. De film is toegankelijk voor iedereen, voor kinderen en voor ouders uiteraard.

Een gedachte over “Spirited Away (2001)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s