Lupin the 3rd – Castle of Cagliostro

The_castle_of_cagliostro

Lupin III, Castle of Cagliostro is een film uit 1979 van Hayao Miyazaki. Nadat hij een aantal van de series had geregisseerd maakte hij ook een film over Lupin III. Deze film is het bekendst in Europa.

Castle of Cagliostro begint wanneer Lupin en Jigen een casino beroven. Dit geld blijkt nep te zijn en ze gaan naar de bron van dit nepgeld, Cagliostro. In Cagliostro aangekomen worden ze ingehaald door een eend met een bruid erin, op de vlucht voor mannen in een auto. Lupin wil natuurlijk de bruid redden en ze zetten de achtervolging in. Ze redden de bruid, en Lupin en de bruid hangen aan een draadje, ze vallen naar beneden en Lupin krijgt een stronk op zijn hoofd. Als Lupin buiten westen raakt gebruikt de bruid haar handschoen met water om hem bij te brengen. Maar dan komen de mannen weer en ontvoeren haar. In de handschoen zat nog een ring die iets losmaakt in het geheugen van Lupin.

Lupin

Lupin besluit de bruid te bevrijden, ze blijkt lady Clarisse te zijn, de laatste erfgename van een belangrijke familie. Haar ouders zijn dood en ze moet trouwen met de graaf die slechte plannen heeft. Daarom was ze weg gelopen. Lupin word achtervolgd door de beschermers van de graaf. Hij heeft namelijk nog steeds de ring van lady Clarisse. Om hem te helpen komt Goemon nog langs terwijl Lupin het kasteel in wil komen. Ook inspecteur Zenigata komt langs om Lupin te pakken.

De film gaat er verder over dat Lupin lady Clarisse wil redden, inspecteur Zenigata wil Lupin pakken en ze zijn nog steeds op jacht naar het nepgeld. Het is een film vol actie en humor. Vooral de manier waarop Lupin iedereen voor de gek houdt. Je blijft je af vragen wat de herinnering is van Lupin die hij heeft aan Lady Clarisse en wat nou het grote geheim/schat is van de ringen. Lupin blijkt een vrouwenversierder te zijn met veel humor, vooral de hoofden die hij trekt zijn grappig. Ik wist eerst niet wat ik van deze film moest verwachten, maar is me alles meegevallen. Ik vond hem zelfs heel erg goed. Ben toch wel benieuwd naar de andere films van Lupin the 3rd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s