Summer Wars (2009)

Summer Wars, Sama Wozu uit 2009 is geregisseerd door Mamora Hosoda, ook bekend van de leuke anime The Girl Who Leaped Through Time. Summer Wars heeft verschillende prijzen in de wacht gesleept zoals Best Animation Film, bij Awards of Japanese Academy en Mainichi Film Concours en Best Animated Feature Film bij Sitges, Catalonian International Film Festival.

Summer_wars1OZ is een virtuele wereld die erg belangrijk is voor mensen wereldwijd. Het is te bezoeken via gewone computer, telefoon of Nintendo ds. Zelfs overheden en de beveiligingsdiensten maken hier gebruik van. Kenji, een 17-jarige jongen is erg goed wiskunde in. Hij krijgt een vakantiebaantje aangeboden als verloofde van de knappe Natsuki, voor de verjaardag van haar oma die 90 wordt. De hele familie komt bijeen om dit te vieren en het is een zeer grote familie. De eerste nacht in het huis krijgt hij een mailtje met een code, waarvan hij denkt dat het een wiskundige uitdaging is. Helaas is dit de beveiligingscode van OZ. Zijn avatar wordt gestolen en dit virus, de “love machine” neemt heel OZ over met alle gevolgen van dien.

ozKenji wordt beschuldigd van het virus en over de hele wereld ligt al het elektronisch verkeer plat, verkeerslichten doen het niet, er komen allemaal valse meldingen van brand binnen. Ook dreigt een satelliet op een kerncentrale neer te komen. Kenji en de familie proberen het virus te stoppen. Met de wiskundeknobbel is het misschien mogelijk de wereld te redden.

Ik vind het een hele leuke film en zat van begin tot het eind op het puntje van mijn stoel. Met weer heerlijke Japanse conversaties en voldoende tienerdrama. De film verveelde mij geen moment. Weer een aanrader in de trend van Studio Ghibli!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s