The Little Norse Prince

The Little Norse Prince (Taiyō no Ōji: Horusu no Daibōken), ook bekend als Hols: Prince of the Sun, was het filmdebuut van Isao Takahata in 1968. De film werd uitgebracht door Toei Animation Studio. Hayao Miyazaki heeft ook meegewerkt aan deze film. Het maken van de film duurde langer dan de geplande tijd van 8 maanden. Het maken van de film duurde drie jaar. Toei liet de film maar 10 dagen draaien, waardoor Takahata geen films meer mocht maken bij de studio. De film werd goed ontvangen door jonge Japanse studenten, die zich verbonden voelden met het thema van de film, het belang van verenigd zijn.

13-the-little-norse-princeHet verhaal gaat over Hols, die per ongeluk een reus wakker maakt, als hij een groep zilverwolven probeert af te weren. Hij haalt een doorn uit de reus, die het legendarische zwaard van de zon schijnt te zijn. Als Hols het zwaard opnieuw kan laten maken, wordt hij de prins van de zon. De vader van Hols onthuld op zijn sterfbed, dat ze uit een Noordelijk dorpje aan de zee zijn gevlucht voor de tovenaar Grunwald, die het geboortedorp heeft verwoest. Hols moet wraak nemen voor zijn familie. Hij wordt bijgestaan door een kleine beer die Coro heet.

Little Norse Prince 2Wanneer Hols in aanraking komt met Grunwald, wordt hij van een klif af gegooid, hij wordt gered door de bewoners van een vissersdorp  Wanneer hij een reuzensnoek van Grunwald dood, is hij de held van het dorp. Hols volgt zilverwolven die naar het dorp worden gestuurd tot een verlaten dorp waar hij Hilda ontmoet. Hij neemt haar mee naar het dorp, waar iedereen gecharmeerd is van haar gezang. Maar Hilda is niet het lieve meisje wat ze lijkt, ze is de zus van Grunwald en staat sterk onder zijn invloed.

Het dorpshoofd vind de populariteit van Hols maar helemaal niets. Hij weet niet dat zijn rechterhand Drago de spion voor Grunwald is. Wanneer zijn aanslag op het leven van het dorpshoofd mislukt, geeft hij Hols de schuld, die verbannen wordt door de dorpelingen. Hols gaat op zoek naar Grunwald om hem te confronteren.

The Little Norse Prince is een mooie film, Hols laat de dorpelingen zien hoe belangrijk het is om verenigd te blijven. Er zijn al verschillende vergelijkingen te trekken met de toekomstige Studio Ghibli films.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s