Welcome to the Space Show (2010)

space showDe science fiction anime Welcome to the Space Show (Uchū Shō e Yōkoso) uit 2010 werd geregisseerd door Koji Masunari.De première van de film was tijdens het 60e Berlin International Film Festival, naast Summer Wars. De kritieken waren dat het te veel lijkt op het werk van Hayo Miyazaki, maar dan met een scherper randje en meer humor.

De film begint wanneer vijf scholieren zelfstandig naar een zomerkamp gaan. Tijdens dit zomerkamp studeren ze, verkennen ze de omgeving en zoeken ze naar het verloren klassenkonijn Pyon-Kichi. Tijdens de zoektocht vinden ze een graancirkel en een gewonde hond. Deze hond, Poichi blijkt een alien te zijn van de planeet Wan, als dank voor hun zorgen neemt hij de kinderen mee naar de maan. De maan blijkt een spacecentrum te hebben van alle verschillende planeten op de aarde na. Ze leren nieuwe dingen kennen en de ontzettend populaire show, de Space Show. Op de maan hebben ze een geweldige tijd, tot alle reizen terug naar aarde worden geannuleerd.

Welcome_to_the_Space_Show_5De kinderen nemen een baantje om de reis naar de planeet Wan te betalen en zo weer terug naar de aarde te gaan. Koji maakt vrienden met Ink, die samen met haar vader een raket bouwt en een winkel heeft. Beide zijn erg geïnteresseerd in alles wat in het heelal is, Ink verteld hem van de Pet Star. Natsuki verkoopt de Wasabi die ze heeft als Zughaan, wat een zeldzame plant is in het hele universum. Is de Wasabi werkelijk de kostbare zughaan?

Aangekomen op de planeet Wan leren de kinderen de ouders van Poichi kennen. Poichi blijkt een professor te zijn op zijn planeet. De Wasabi wordt de dag voordat ze terug gaan naar aarde gestolen door vreemde stralen, maar ook Amane wordt per ongeluk mee genomen. Wat is dat toch met de Zughaan en kunnen ze Amane redden en op tijd weer terug op aarde zijn voordat hun ouders ze op komen halen..

Welcome to the Space Show heeft een zeker charme, omdat kinderen de hoofdpersonen zijn. De hoofdvraag is dan ook, wat wil ik met mijn leven? De kinderen moeten zichzelf leren kennen en dat doen ze in de ruimte. Af en toe is de film een beetje psychedelisch met erg primaire kleuren die het idee geven dat de makers aan de paddo’s zaten tijden verschillende scènes. Het verhaal is erg leuk en spannend, de film is zeker een aanrader. De beelden zijn erg gedetailleerd gemaakt en de fantasiewezens uit de ruimte zijn erg mooi afgewerkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s