Studio Ghibli reclames

Er zijn twee commercials van Studio Ghibli die besproken zullen worden, Één van Hayao Miyazaki uit 1992 en één van zijn zoon Goro Miyazaki.

De reclame Sora Iro no Tane van Studio Ghibli is 1992 op de televisie geweest geregisseerd door Hayao Miyazaki. Sora Iro no Tane gaat over een vos die een luchtgekleurd zaadje met een jongen ruilt voor zijn vliegtuigje. De jongen verzorgd het zaadje en er komt een huisje uit de grond. Dit huisje wordt een groot huis waar alle dieren in kunnen wonen. Als de vos ziet wat er van het zaadje is geworden wil hij het terug. Maar de villa explodeert. De moraal is dat je niet gierig en afgunstig moet zijn anders kan je alles verliezen.

NandarouNandarou is een wezentje waarvan de bedenkers zelf niet goed wisten was het was. Maar NTV (Nihon TV) koos het als hun mascotte. Voor de tv-spot hieronder zie je de Nandarou.

Goro Miyazaki heeft tussen zijn twee films af en toe commercials voor bedrijven gemaakt. Zo ook voor de 110 jarige verjaardag van de Nisshin Seifun Group. Het resultaat is een schattige commercial, gewoon simpel tweedimensionaal. Goro Miyazaki regisseerde het korte filmpje van 30 seconden en tekende het storyboard. Katsuya Kondo zorgde voor de animatie en zijn 5-jaar oude dochter zong het liedje. De commercial gaat over een luie kat die gaapt en een vlinder achterna zit.

Goro03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s