My Neighbour Totoro (1988)

Totoro_2

My Neighbour Totoro is de derde film van Hayao Miyazaki onder de naam van Studio Ghibli. De film is uit 1988 en de Japanse titel is Tonari no Totoro. Als je Spirited Away mooi en schattig vond zal je deze ook leuk vinden.

My Neighbour Totoro gaat over de meisjes Satsuki en haar jongere zusje Mei. De film begint als ze samen met hun vader verhuizen. Hun moeder ligt in het ziekenhuis en zie je later in de film. Ze ontdekken het nieuwe huis en vinden onder andere Dustbunnies. (die voor de fans van Spirited Away veel weg hebben van de Roetballetjes). Na een jacht op de Dustbunnies komen ze oma tegen, een oudere dame uit de buurt die helpt met schoonmaken. Ook komen ze Kanta, haar eigenwijze kleinzoon tegen die eten brengt.

Totoro1Als Satsuki naar school gaat ontdekt Mei de tuin. Ze achtervolgd een grappig beestje dat eikeltjes verliest uit zijn tasje. Als ze dit beestje volgt komt ze bij Totoro terecht. Mei maakt kennis met Totoro en uiteindelijk vallen ze samen in slaap. Als ze wakker wordt kan ze het hol van de Totoro niet meer vinden. Satsuki gelooft Mei niet helemaal, maar hun vader wel. Als ze op een keer samen in de regen met een paraplu op de bus van hun vader wachten komt Totoro ernaast staan. Satsuki geeft Totoro de tweede paraplu omdat hij helemaal nat wordt. Als dank geeft hij hun magische zaadjes. ‘s Nachts maken ze samen met Totoro een boom ervan, of is het toch een droom?

Wanneer Mei hoort dat de situatie van haar moeder verslechtert besluit ze zelf naar het ziekenhuis te gaan. Satsuki merkt al snel dat Mei weg is en er wordt een zoekactie op touw gezet. Ze kunnen haar niet vinden en Totoro is misschien de enige die kan helpen..

Ik vind Totoro echt een schattige film, vooral door de animatie van het Totoro beest zelf. Je ziet veel van Japan. Ook de hechte band tussen de familie terwijl de moeder ziek is, is mooi weer gegeven. Het heeft een hoog gehalte van schattigheid. Een film waar je lekker naar kan kijken en je goed over kan voelen.

3 gedachten over “My Neighbour Totoro (1988)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s