Imagine festival, speciale hybride editie

imagine_film_festival_2020_logoDe corona crisis gooide veel roet in het eten voor veel bedrijven en ook festivals. Zo ook het Imagine Film Festival, voor de liefhebbers van de fantasy-, sciencefiction-, horror-, martialarts- en animefilms genres. Het Imagine Film Festival komt van 28 augustus tot 6 september een speciale hybride editie van het festival met tien dagen van screenings, zowel online als in Kriterion en Eye in Amsterdam. Daarnaast worden er diverse online events georganiseerd. In het speelfilmprogramma biedt Imagine drie wereldpremières, waarvan twee uit Nederland.

1-10Een van de Feature films van het festival is de film Her Blue Sky van Tatsuyuki Nagai. Regisseur Tatsuyuki Nagai, scenarist Mari Okada en character designer Masayoshi Tanaka maakten carrière met magisch-realistische jeugddrama’s en hun nieuwste samenwerking is daarin geen uitzondering. Ze nemen hun tijd om de drie belangrijkste personages, Akane, Aoi en Shinnosuke, aan ons voor te stellen en plukken daar de vruchten van in de tweede helft van deze anime, waarin spijt en tweede kansen de kern van het verhaal vormen. Niet dat Her Blue Sky alleen maar melodrama is: een komische noot en een vleugje Back to the Future houden de boel luchtig in een intrigerend liefdesverhaal dat je aan het denken zet over je eigen verleden en toekomstige zelf.

Tieners Akane en Shinnosuke zijn musici en verliefd. Als Akane’s ouders komen te overlijden, moet ze voor haar jongere zusje Aoi zorgen. Shinnosuke trekt naar Tokio om daar carrière te maken en de twee raken elkaar uit het oog. Dertien jaar later komt de beroemde zanger Dankichi naar de stad. Maar hij is niet alleen. Intrigerend liefdesverhaal zet tijdreizen in voor een magisch effect.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s