Okko’s Inn

okkos-inn-trailer-e-poster-del-film-anime-di-kitaro-kosaka-11Nadat Studio Ghibli besloot te stoppen vlogen medewerkers uit om eigen dingen te creëren, zo ook Okko’s Inn door Kitaro Kosaka onder de vlag van Madhouse Productions. Dit verhaal is gebaseerd op het boek Wakaokami wa Shogakusei! door Hiroko Reijo. Deze film kwam vorig jaar in de bioscoop, op dit moment komt deze gefaseerd uit in het westen.

Regisseur Kosaka kwam in de jaren ’80 bij Studio Ghibli kwam werken als animatie regisseur en hoofd animator bij films zoals Spirited Away, Gave of the fireflies en Nausicä of the Valley of the Wind. In 2014 won hij een prijs voor beste animator voor zijn werk voor The Wind Rises op het Tokyo Anime Award Festival.

Nadat Okko haar beide ouders heeft verloren bij een auto-ongeluk, gaat ze bij haar oma op het platteland wonen. Haar oma heeft een traditionele herberg op de top van een oude bron, die een helende werking zou hebben. Terwijl ze haar oma helpt in de herberg, ontdekt ze dat er ook geesten zijn, die ze alleen zij kan zien. Dit zijn vriendelijke geesten die haar gezelschap houden, spelletjes met haar spelen en haar helpen te wennen aan haar nieuwe omgeving.

Okko's Inn

Het motto van de herberg is dat iedereen welkom is en niemand de deur wordt gewezen. Okko wordt door een stel nieuwe gasten goed getest op haar gastvriendelijkheid. Uiteindelijk leert Okko dat ze voor zichzelf kan zorgen door andere mensen blij te maken.

De film is, zoals populair in anime en Studio Ghibli films, een reis naar zelfontdekking. Okko zit in een erg zelfbewuste leeftijd, waarin kinderen erg bezig zijn met wie ze zijn, wat ze doen en wat dat voor effect heeft op andere mensen. Ze leert vooral dat er dingen die je zelf kan oplossen, maar ook dingen waarbij je wat hulp nodig hebt. Haar groei komt door het open staan naar de maatschappij en andere mensen accepteren. Niet alleen kinderen kunnen hiervan leren, maar ook volwassenen.

De beelden zien er weer schitterend uit en een waardige opvolger voor Studio Ghibli films. Ik kijk zeker uit naar deze film. Ik hoop jullie ook na het zien van de trailer.

Okko's Inn

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s