Isao Takahata maakt nieuwe film!

Slechts een week geleden werd bekend dat Isao Takahata bezig is met een nieuwe film voor Studio Ghibli. Het is zeker 10 jaar geleden dat Isao Takahata zijn laatste film My Neighbours the Yamadas maakte. De nieuwe film is gebaseerd op een volksmythe uit de tiende eeuw, Takatori Mongatari, Tale of the Bamboo Cutter.

Takatori Mongatari, wordt beschouwd als oudste mythe en verteld over het leven van het mysterieuze meisje Kaguya-Hime. Als baby werd ze ontdekt in de stam van een gloeiende bamboe plant. Deze scene is ook te zien in zijn laatste film My Neighbours the Yamadas. Het meisje is van Tsuki-no-Miyako, The Capital of the Moon en heeft haar dat glimt als goud. Het is nog niet bekend of Takahata de verhaallijn volgt van het verhaal. Verwacht wordt dat hij een soort vervolg maakt waarin Kaguya van de maan terug naar aarde gaat.

Het is de eerste keer dat Studio Ghibli een bekend verhaal verfilmd. Het is natuurlijk geen garantie voor een kaskraker. Verdere details waaronder de release datum moeten nog worden aangekondigd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s