Ni No Kuni (2019)

aqozvgru3hxazkrjgofm4j-650-80

In 2019 werd bekend dat er een film uitkomt van de populaire games Ni No Kuni, waar Studio Ghibli aan mee heeft gewerkt. Iedereen die deze spellen heeft gespeeld, waande zich in een Studio Ghibli film. Het goede nieuws is dat de film geregisseerd is door Yoshiyuki Momose, die bij Ni No Kuni II: Revenant Kingdom in het art team heeft gewerkt en bij Studio Ghibli mee werkte aan het story board van Pomo Poko en Only Yesterday. Meerdere mensen die hebben mee gewerkt aan de games zijn betrokken bij deze film. Ook is bekend gemaakt dat Joe Hisaishi, de huiscomponist van Studio Ghibli de muziek heeft gemaakt. Tot mijn grote vreugde ontdekte ik, dat deze film te zien is op Netflix. Ongeveer tegelijk met de lancering van alle Studio Ghibli films op Netflix.

De film verteld het verhaal van een middelbare school leerling Yū en zijn vrienden Haru en Kotona, die heen en weer reizen tussen realiteit en de “andere wereld” Ni No Kuni. De film begint op de middelbare school waar Yū zit te kijken naar de basketbalwedstrijd van zijn beste vriend Haru. Yū zit in een rolstoel, blijkbaar is hij als baby gevonden in de vliegtuigcrash waar hij zijn ouders heeft verloren. Hij heeft een stille crush op de vriendin van Haru, Kotona.

ni-no-kuni-movie-01-03-20-1Wanneer Kotona wordt achtervolgd belt ze Yū omdat Haru zijn telefoon niet opneemt. Tegen de tijd dat Yū aankomt, ziet hij dat Kotona wordt neergestoken door een eng figuur. Als Haru aankomt neemt hij haar mee en probeert over een drukke weg over te steken. Als ze bijna worden overreden, grijpt Yū in en duwt ze uit de weg, waardoor Yū en Haru terecht komen in de andere wereld, Ni No Kuni. Op wonderbaarlijke wijze blijkt Yū hier gewoon te kunnen lopen. In deze wereld blijkt de prinses erg ziek te zijn en geen enkele genezer kan haar redden. Zoals we weten uit de games hebben veel personages een alterego in de andere wereld, waarbij Kotona en prinses Astrid aan elkaar verbonden zijn. Yū en Haro glippen in het paleis, waar Yū het leven van prinses Astrid redt. Ze worden onthaald als echte helden. Yū en Astrid leren elkaar beter kennen, waar Astrid toegeeft dat ze graag een vriend heeft waarmee ze kan lachen en ruzie maken, maar dat als prinses niet kan. 

Maar het geluk is van korte duur, aangezien de raadgever van de koning denkt dat Yū en Haru zijn gestuurd door de vijanden van de koning, de Black Banners. De vrienden worden uitgenodigd voor een zwaardgevecht. Waar ze blijkbaar erg goed in zijn, in de andere wereld. Na het gevecht worden ze gevangen genomen en ze ontsnappen, waarna ze weer in hun eigen wereld terecht komen. Daar blijkt er niks mis te zijn met Kotona. Haru beschouwd de periode in Ni No Kuni als een droom, tot er bij Kotona kanker wordt geconstateerd. Hier draait Haru door en vermoedt dat het redden van prinses Astrid, Kotona kanker heeft veroorzaakt en besluit Astrid te willen doden in de andere wereld.

sword-728x409-1

De vrienden komen weer in Ni No Kuni, maar ze komen terecht op verschillende plekken. Zo komt Haru terecht bij de Black Banners. Lukt het Yū om prinses Astrid te redden?

1579470009_277_ni-no-kuni-the-netflix-movie-is-linked-to-videoTijdens de film zie je verschillende flashbacks naar het verleden, hoe Yū werd gevonden bij de vliegtuigramp en hoe hij en Haru goede vrienden werden. En wie is toch die verwarde vreemde man die steeds terug komt in de herinneringen? De animaties van deze film zijn erg mooi. Het is ook weer erg leuk om de wereld van Ni No Kuni terug te zien. Ook de wezens die voorkomen in de film zijn weer fantastisch gemaakt. Het is een avonturenfilm die erg spannend is. Hoewel de meeste weldenkende mensen de hersenkronkels van Haru niet helemaal zullen begrijpen, wordt je lekker meegesleept in het verhaal. Want je kan in een game met uren speelplezier natuurlijk een uitgebreide verhaallijn stoppen, wat in een film niet altijd mogelijk is. Al met al vind ik het een erg leuke film om te kijken en is het zeker een aanrader.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s