Programma Japan Film Festival bekend

girl-cut-out-600px-hElk jaar vind het Camera Japan festival weer plaats in Amsterdam en Rotterdam. Naast Japanse films laten ze de bezoekers ook proeven van de Japanse cultuur zoals kunst, muziek, dans, mode, architectuur, eten en veel meer. Er vinden ook altijd interessante workshops plaats zoals een Origami workshop, Thee ceremonie, Kyaraben workshop, tentoonstelling over Cosplay, muziek events en meer.

Maar uiteraard is het hoofddoel om Japanse films te laten zien. Hier weer een overzicht van de anime films die getoond zullen worden op het festival. Je kan ook altijd naar de sneak-preview op 6 september voor een goed beeld van het hele festival.

aragne_still1Aragne: Sign of Vermilion (2018)
Wanneer de verlegen scholiere Rin naar een appartement verhuist aan de rand van de stad, realiseert ze zich al spoedig dat er vreemde dingen gaande zijn in haar buurt. Op een nacht ziet ze een enorm insect uit de de arm van een oud dametje komen en besluit ze dat het tijd is om in actie te komen. Onafhankelijk geproduceerde animatiefilm die op ingenieuze wijze thriller- en horrorelementen combineert, boordevol prachtige beelden.
– Vrijdag 27 september – 17.00 – Rotterdam
– Zaterdag 5 oktober – 12.30 – Amsterdam

chieri-cherryChieri and Cherry (2018)
Beeldschone animatiefilm over Chieri en haar enige kameraadje, knuffel Cherry. Wanneer ze haar oma’s huis bezoekt voor de herdenkingsdienst van haar vader, ontdekt Chieri een zwerfhond die puppies aan het werpen is. Maar een kwaadaardige kraai en een vreemd monster proberen ze te ontvoeren. Zijn Chieri en Cherry in staat de hondjes te redden?
– Zaterdag 28 september – 17.00 – Rotterdam
– Zondag 6 oktober – 15.15 – Amsterdam

sayoasa_final_13MAQUIA: When the Promised Flower Blooms (2018)
Het Iorph volk woont ver weg van de mensenwereld, blijft lang jong en kan eeuwenoud worden. Wanneer het aangevallen wordt door het aangrenzende koninkrijk Mezarte, wordt het jonge Iorph-meisje Maquia gescheiden van de rest van haar stam. Een ijzersterk sprookje over de betekenis en onvervangbaarheid van tijd.
– Donderdag 26 september – 19.00 – Rotterdam
– Zaterdag 5 oktober – 16.30 – Amsterdam

Penguin Highway (2018)
Wanneer de tienjarige Aoyama een groep penguins ziet opduiken in zijn wijk, besluit hij uit te zoeken waar ze vandaan komen. Hij raakt al snel verwikkeld in een avontuur met moddermonsters en een mysterieuze jonge dame. Debuterend regisseur ISHIDA Hiroyasu, mede-oprichter van Studio Colorido, vergaarde in binnen- en buitenland veel lof voor dit beeldschoon geanimeerde sciencefictionavontuur over de magie van kind zijn.
– Zaterdag 28 september – 14.30 – Rotterdam
– Zondag 29 september – 19.00 – Rotterdam
– Zondag 6 oktober – 17.00 – Amsterdam

Short animation selection
Een selectie van hedendaagse artistieke en experimentele korte animatiefilms, gemaakt door zowel jonge enthousiastelingen als door ervaren rotten. De films verschillen in stijl en onderwerp onderling enorm van elkaar en bieden een inkijkje in wat Japanse animatie ons in de nabije toekomst te bieden heeft.
– Donderdag 26 september -22.00 – Rotterdam
– Vrijdag 27 september – 14.15 –  Rotterdam
– Donderdag 3 oktober – 17.00 – Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s