Anime in de Melkweg cinema

cool japanElke eerste zaterdag van de maand is er een anime klassieker of nieuwe anime te zien in de Melkweg Cinema, in Amsterdam. Dit is in samenwerking met het Tropenmuseum voor de tentoonstelling Cool Japan. Deze zomer staan er nog twee films op de planning. en het mooie nieuws is, na de zomer gaan ze gewoon verder.

Wanneer je de tentoonstelling Cool Japan bezoekt in het Tropenmuseum (t/m 1 september) krijg je een tweede ticket gratis bij inlevering van de kaartje van ‘Evangelion: 1.0 You Are (Not) Alone’ of ‘Nausicaä of the Valley of the Wind’.

evangelionZaterdag 6 juli: Evangelion: 1.0 You Are (not) Alone (2007)
Evangelion is het levenswerk van animator Hideaki Anno en bestaat uit drie delen die ook prima als stand-alone te kijken zijn. In deze eerste moeten reusachtige vechtrobots de mensheid redden van de Angels, angstaanjagende wezens die in alle dimensies de aarde aanvallen. Maar Evangelion is meer dan metaal vs monster: zware filosofische gesprekken en existentialistische angsten zijn net zo belangrijk als de visueel verpletterende mecha-actie.
Koop je tickets hier

Nausicaxc3xa4 of the Valley of the WindZaterdag 3 augustus: Nausicaä of the Valley of the Wind (1984)
‘Nausicaä’ is de eerste film van Miyazaki en is een schitterend vormgegeven eco-fabel over de strijd tussen mens en natuur. In een verre toekomst bedreigen reusachtige insecten de laatste restjes mensheid. Als enige gelooft de stoere prinses Nausicaä dat de band tussen mens en natuur te herstellen is. Met het epische verhaal, de stoere heldin, de bizarre wezens en oogverblindende animaties behoort deze film tot de beste van alle Ghibli’s.
Koop je tickets hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s