Cool Japan Anime: Mary & the Witch’s Flower

Cool Japan Anime: Mary and the Witch's Flower (2017)Het Tropenmuseum heeft de leuke tentoonstelling Cool Japan, over de Japanse popcultuur, met ook goede voorbeelden van de invloed van anime en manga op deze cultuur. In samenwerking met de Melkweg laten ze elke eerste zaterdag van de maand de beste anime’s zien. Met een reeks films van cult-klassiekers tot moderne meesterwerken zoals Studio Ghibli.

Op zaterdag 6 april wordt Mary & the Witch’s Flower uit 2017. Dit is de eerste film van Ponoc Studio, die opgericht is door oud-medewerkers van Studio Ghibli. De film is geregisseerd door Hiromasa Yonebayashi, die we kennen van de Studio Ghibli meesterwerken Arrietty en When Marnie was There. 

Wanneer Mary een speciale bloem vind, ontdekt ze haar innerlijke heks en komt ze terecht op de School van Magie. De kracht van de bloem werkt maar één dag, waar ze gebruik van kan maken om de magische wereld en school te redden. Deze film blijft trouw aan de Studio Ghibli stijl, waar het hoofdpersonage een stoere meid is en terecht komt in een magische wereld met bijzondere wezens.

De vertoning van deze film op zaterdag 6 april wordt vooraf gegaan door een introductie door Philo Ouweleen (Camera Japan Festival). Philo is een Japanoloog met een brede interesse, gespecialiseerd in de Japanse kunst en media. 

Deze film wordt vertoond zaterdag 6 april om 18.00

Nieuwsgierig naar de andere films die vertoond gaan worden?

  • 4 mei 17:15 – The Boy & the Beast
  • 4 mei 20:30 – Mirai 20:30
  • 1 juni 20:00 – Tekkoninkreet
  • 6 juli 20:00 – Evangelion: 1:0 You are (not) Alone
  • 3 augustus 19:00 – Nausicaä of the Valley of the Wind

melkweg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s