Samenwerking Studio Ghibli en Petit Bateau

4556601_det_1Een tijdje geleden kwam mij ter oren dat Studio Ghibli en Het kledingmerk Petit Bateau de handen ineen hebben geslagen. Uiteraard is er al allemaal kleding op Studio Ghibli geïnspireerd op de markt, maar in dit geval gaat het om een exclusief en populair modemerk, vooral bekend van de streepjes en schattige kinderkleding. Dit is dus een aanrader voor de modebewuste moeder. Ook kunnen kinderen bijna dezelfde kleren aan als de ouders.

Deze samenwerking is gebaseerd op verschillende films van Studio Ghibli, zoals My neighbour Totoro, Spirited Away, Princess Mononoke en Ponyo. De gemeenschappelijke deler is het subtiele chromatische kleurgebruik. Studio Ghibli heeft het maken van animatiefilms verheven tot een ambacht en waardeert daarom het vakmanschap van Petit Bateau. Voor hen is de iconische Franse marinière trui, een ware schatkamer van strepen die, achter hun ordelijke lijnen, oneindig veel creatieve mogelijkheden verbergt. Deze aspecten vormden het uitgangspunt voor de samenwerking. Uit verschillende karakteristieke scènes zijn de beelden gekozen om de kleren te maken.  Petit Bateau ontwikkelde deze exclusieve tinten speciaal voor de gelegenheid in haar laboratorium in Troyes. Dit vormde de basis voor de unieke collectie die zich focust op de marinière.

De kleren zijn online verkrijgbaar of in de winkel in Parijs. Dus voor ons zal de aankoop online gedaan moeten worden, tenzij er een leuk tripje naar Parijs aan vast zit.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s