Hayao Miyazaki kondigt nieuwe film aan!

Kimi-tachi-wa-Dou-Ikiru-ka

Het blijft altijd de vraag wanneer Hayao Miyazaki terug zou komen uit zijn pensioen na zijn vorige film The Wind Rises (2013). Hij is eindelijk met het nieuws gekomen dat hij een nieuwe film maakt en nee niet die van de rups. Hij wil deze film opdragen aan zijn kleinkind en hoopt het af te maken binnen 3 à 4 jaar. 

De film gaat “Kimitachi wa Do Ikiru ka,” (How do you live?) heten naar het gelijknamige kinderboek van Genzaburo Yoshino uit 1937. Dit boek heeft een grote invloed gehad op Hayao Miyazaki. Al gaat de film niet het hele boek volgen, maar vooral de grote lijnen.

De schrijver Genzaburo Yoshino besloot in de jaren ’30 van de vorige eeuw om kinderboeken te gaan schrijven, omdat de overheid deze niet zo sterk censureerde. Hij schreef boeken met liberale thema’s voor kinderen die klassengelijkheid, socialistische filosofie en Marxistische economie beschreef. Het boek Kimitachi wa Do Ikiru ka gaat over de psychologische ontwikkeling van een tienerjongen die door de interactie met vrienden en zijn oom voor zichzelf leert te denken.

Een gedachte over “Hayao Miyazaki kondigt nieuwe film aan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s