Cool Japan: Vertoning Summer Wars

back20to20volkenkunde-nlPokémon, Hello Kitty, robots en samoerai: het zijn wereldberoemde iconen van de Japanse beeldcultuur. Japan staat bekend om eeuwenoude tradities en tegelijk is het hip and happening; met opvallende visuele uitingen en een uitzinnige fancultuur. Museum Volkenkunde presenteert de grote tentoonstelling COOL JAPAN – Wereldwijde fascinatie in beeld. Deze tentoonstelling toont de populariteit van hedendaags Japan en plaatst die in een historische context. Deze tentoonstelling is nog te zien tot 29 oktober in het Museum Volkenkunde in Leiden. 

In het weekend van 23 en 24 september is het manga weekend met workshops, rondleidingen en presentaties over manga(cultuur) en andere activiteiten. Op zaterdagavond is er ook een vertoning van de hit Summer Wars. Er zijn tickets te koop in combinatie met het museum of alleen voor de film.

Summer Wars gaat over de timide 11e klasser en wiskundegenie Kenji Koiso, die door de ouderejaars en zijn geheime crush Natsuki, als hij wordt uitgenodigd voor een ‘zomerbaantje’ bij haar familie twijfelt hij geen moment. Natsuki’s familie, de Jinnouchi clan, gaat terug tot het Muromachi tijdperk (1336 tot 1573), komt samen om de 90e verjaardag van oma Sakae te vieren. Daar komt Kenji er achter wat zijn ‘zomerbaantje’ inhoudt: hij moet Natsuki’s verloofde spelen tijdens deze familiebijeenkomst.

Terwijl Kenji probeert de schijn op te houden voor Natsuki’s familie ontvangt hij een vreemd wiskundig probleem via zijn telefoon, waarvan hij als wiskundegenie niet kan laten om deze op te lossen. Het blijkt alleen dat de oplossing van de mysterieuze puzzel een hack veroorzaakt in de virtuele internetwereld Oz. Nu is de taak aan Kenji en zijn nieuwe familie om de hacker te stoppen en de virtuele en echte wereld te redden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s