Camera Japan Festival 2017

Camera Japan festival brengt sinds 2006 de beste films van Japan samen in een festival naar de bioscoop. Het festival gaat voornamelijk over films, maar er zijn ook onderdelen van visuele art, muziek, mode, architectuur eten en meer. Het festival wordt in Rotterdam en Amsterdam gehouden. Dit festival wordt 21-24 september in Rotterdam gehouden en 29 september t/m 1 oktober in Amsterdam. Het anime aanbod kan je hieronder zien. 

Princess Mononoke (1997) – Hayao Miyazaki
Een van de beste animatiefilms aller tijden komt terug op het witte doek. Het landschap van dit ecologische sprookje werd gebaseerd op de eeuwenoude bossen van Yakushima, een schitterend eiland ten zuiden van Kagoshima dat deel uitmaakt van Kyushu.
– 24 september 17:00 Rotterdam

Ancien and the Magic Tablet (2017) – Kenji Kamiyama
Deze film gaat over een jong meisje en haar dromen, van de regisseur van ‘Ghost in the Shell: Stand Alone Complex’ and ‘009 Re:Cyborg’. Wanneer de vader van Kokone wordt gearresteerd doet zij er alles aan om hem uit de gevangenis te krijgen. Ondertussen gaat ze op zoek naar de betekenis van haar bizarre dromen.
– 21 september 19:15 Rotterdam
– 22 september 19:15 Rotterdam

A Silent Voice (2016) – Naoko Yamada
Wanneer een nieuwe leerlinge zich aanmeldt op Shoya’s middelbare school, pest Shoya haar tot ze van school wisselt. Nadat zijn klasgenoten hem buitensluiten vanwege zijn gemene gedrag besluit Shoya een beter persoon te worden. Maar de fouten uit zijn verleden blijven hem in de weg staan. Dit hartverscheurende melodrama was in Japan een grote hit bij zowel de critici als het publiek.
– 23 september 19:00 Rotterdam

Your Voice (2017) – Naoyuki Itou
Nagisa, een ongeduldige middelbare scholiere, weet nog altijd niet wat ze later wil worden. Op een dag belandt ze in een verlaten radiostation en doet grappend alsof ze een DJ is. Tot haar verbazing wordt haar stem rechtstreeks uitgezonden naar een nietsvermoedend publiek. Zouden de verhalen van haar oma over geesten die in taal wonen dan toch waar kunnen zijn?
– 23 september 14:00 Rotterdam
– 24 september 15:00 Rotterdam

In This Corner of the World (2016) – Sunao Katabuchi
Suzu, een jong meisje met talent voor tekenen, heeft veel moeite om te wennen aan haar gearrangeerde huwelijk. En dan breekt ook nog de Tweede Wereldoorlog uit. In een wereld van voedselrantsoenen en luchtaanvallen heeft Suzu alleen haar verbeelding en haar potloden om te overleven. Prachtige animatiefilm van de regisseur van Princess Arete en Mai Mai Miracle.
– 22 september 14:00 Rotterdam
– 23 september 16:00 Rotterdam
– 1 oktober 17:15 Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s