Your Name 2 november in de bioscoop

your-nameDeze week werd bekend dat Periscoop de film Your Name (Kimi No Nawa) van Mikoto Shinkai op 2 november in de Nederlandse bioscopen zal uitbrengen. Your Name is op dit moment de best bekeken Anime film in de Bioscoop, waarmee het Spirited Away van Hayao Miyazaki heeft ingehaald. De film had zijn Nederlandse première op het HAFF, maar zal nu ook voor het groter publiek te zien zijn.

Your Name gaat over een Mitsuha een middelbare scholiere op het platteland die fantaseert als jongen in Tokio te leven. Vanaf dat moment begint ze van lichaam te wisselen met de jongen Taki uit Tokio. Nadat dit is gebeurt hebben ze beide het gevoel dat dit slechts een droom was. Alleen geven vrienden en familie aan dat ze zich vreemd gedroegen, dus de ervaring echt was. Beide tieners beginnen berichtjes achter te laten voor elkaar in notitieblokken van Mitsuha en de telefoon van Taki. Ze beginnen zich met het leven van de ander te bemoeien. Terwijl Mitsuha Taki helpt een relatie beginnen met zijn collega Miki, helpt Taki Mitsuha om populair te worden op school.

Na een mislukte date probeert Taki Mitsuha voor het eerst te bellen, maar kan haar niet vinden. In de laatste notities die ze voor hem achter heeft gelaten schrijft ze over een komeet die langs haar dorp komt op een festival. Taki komt er achter dat dit drie jaar geleden plaats vond en dat Mitsuha daar overleden is samen met een groot deel van het dorp. Taki gaat alles op alles zetten om weer van lichaam te wisselen om Mitsuha te kunnen redden.

De beelden van de trailer zien er erg mooi en gedetailleerd uit. Ook het verhaal spreekt erg aan tot de verbeelding. Het is nog 2 maanden wachten tot de film in de bioscoop is te zien, maar ik zal dan zeker in de bioscoop klaar zitten met mijn popcorn en Cola.

 

5 gedachten over “Your Name 2 november in de bioscoop

  1. Eindelijk!! Had niet verwacht dat dat nog ging gebeuren. Vrees wel dat t de engelse versie zal zijn, de Japanse met ondertiteling zou me meer aanspreken. Maar goed, hoe vaak zie je Makoto Shinkai in de bios 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s