Mary and the Witch’s Flower

maxresdefaultNadat Studio Ghibli ermee stopte besloten een aantal oud-medewerkers een eigen filmstudio op te richten, dit is Studio Ponoc onder leiding van Hiromasa Yonebayashi.  Hiromasa Yonebayashi is vooral bekend als hoofdanimator van ondr andere Howl’s Moving Castle, Ponyo en Spirited Away. Als eerste film hebben ze Mary and the Witch’s Flower gemaakt. De film ging 8 juli in première in Japan en bracht het eerste weekend al ruim 3 miljoen euro op. De film is al opgekocht om wereldwijd uitgebracht te worden. Er is dus een grote kans dat wij deze in 2018 ook te zien zullen krijgen.

De film Mary and the Witch’s Flower (Meari to majo no hana) is gebaseerd op het boek “The Little Broomstick” van Mary Stewart uit 1971. Het verhaal gaat over Mary die ontdekt dat ze magische krachten heeft. Althans voor één nacht. Wanneer Mary de heksenbloem vind, voelt ze ineens dat ze magische krachten heeft, ze ontdekt een bezemsteel en voelt dat deze tot leven komt. De bezem brengt haar bij het “Endor College”, wat een magische school blijkt te zijn. Hier ontdekt ze de de verschrikkelijke resultaten van een transformatie-experiment, waar mutanten dieren opgesloten zitten. Ze wil deze dieren redden, wat alle nodige actie met zich meebrengt.

De beelden van de trailer zijn erg mooi en veelbelovend. Het is duidelijk waar de regisseur en animatoren vandaan komen. Ik ben erg benieuwd naar de film en hoop dat het snel is te zien op een Nederlands filmfestival.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s