Holland Animation Film Festival 22-26 maart

Aanstaande woensdag 22 maart begin het Holland Animation Film Festival (HAFF) in Utrecht. Hier zijn nieuwe animatie films van over de hele wereld te zien. Uiteraard zitten er weer een aantal animatie films uit Japan bij, maar schroom niet om de rest van het programma te bekijken en zeker langs te gaan. Een paar films die je naar mijn idee niet zou moeten missen. 

The Red Turtle – Michael Dudok de Wit
Een schipbreukeling probeert wanhopig te ontsnappen van het onbewoonde eiland waar hij is aangespoeld. Op een dag komt hij een mysterieuze schildpad tegen die zijn leven verandert. De ontroerende film verhaalt, zonder dialoog, over mijlpalen in een mensenleven. Deze film is in samenwerking met Studio Ghibli gemaakt en is erg mooi. Voor tickets klik hier. Michael Dudok de Wit geeft ook een masterclass wat erg interessant is om bij te zijn.
– Vrijdag 24 maart 21.45 in LHC 1
– Zaterdag 25 maart 14.00 CiMec 1
– Zondag 26 maart 21.15 LHC 3

Masterclass Michael Dudok de Wit
– Vrijdag 24 maart 15.45 LHC 1

Ghost in the Shell 2: Innocence – Mamoru Oshii
Hoewel deze film uit 2004 stamt is het weer erg actueel. Zeker nu er een Hollywood remake van de film wordt uitgebracht deze maand. Dus voor de liefhebber van klassiekers is Ghost in the Shell een echte aanrader. Batou is een levende pop. Zijn hele lichaam is kunstmatig, zelfs zijn armen en benen. Hij heeft alleen sporen van een brein en de herinneringen van een vrouw. In een tijdperk waarin de grens tussen mens en machine bijzonder vaag is, zijn de mensen vergeten dat ze mens zijn. Dit is de demoralisatie van de eenzame geest van een man, die toch probeert vast te houden aan menselijkheid. Het leven is… Onschuld. Voor tickets klik hier.
– Donderdag 23 maart 15.15 LHC 3
– Zaterdag 25 maart 19.15 LHC 3

In this Corner of the World – Sunao Katabuchi
De jonge vrouw Suzu Urano verhuist in 1944 naar het stadje Kure in Hiroshima en trouwt daar met Shusaku Hojo – een jonge kantoorbediende op de plaatselijke marinebasis. Suzu gaat bij haar schoonfamilie wonen, waar ze een steunpilaar is in huis en zich een creatieve kok toont in de moeilijke oorlogsjaren, terwijl ze ook dagelijkse karweitjes verricht. In 1945 bereiken de zware bombardementen van het Amerikaanse leger uiteindelijk ook Kure, met verwoestende gevolgen voor de inwoners en hun manier van leven. Het leven van Suzu zal nooit meer hetzelfde zijn, maar door haar volharding en moed slaagt ze erin alles uit het leven te blijven halen. Dit prachtige maar tragische verhaal toont aan dat, zelfs bij tegenslag en verlies, mensen samen kunnen komen en een nieuw leven kunnen opbouwen. Gebaseerd op de gelijknamige populaire mangaserie van Fumiyo Kono. Voor tickets klik hier.
– Donderdag 23 maart 16.00 LHC 2
– Zaterdag 25 maart 21.45 LHC 1

Kubo en het Magische zwaard – Travis Knight
Hoewel dit geen Japanse film is, speelt het zich af in Japan en is een hartverwarmende film. De slimme en goedhartige jonge verhalenverteller Kubo roept per ongeluk een wraakzuchtige geest uit zijn verleden op. Om zijn familie te redden moet hij het mysterie van zijn overleden vader, de beste samoerai die ooit heeft geleefd, zien op te lossen. Tijdens zijn gevaarlijke zoektocht krijgt Kubo hulp van Monkey en Beetle. Bewapend met zijn shamisen – een magisch muzikaal instrument – moet Kubo strijden tegen goden en monsters, waaronder de vijandige Moon King en de boze tweelingzussen. Voor tickets klik hier.
– Woensdag 22 maart 13.45 LHC 1

Your Name – Makoto Shinkai
Japanse anime van Makoto Shinkai, gebaseerd op zijn gelijknamige roman. Een jonge man uit Tokio en een jonge vrouw van het platteland wisselen regelmatig van lichaam. Het schoolmeisje Mitsuha baalt van het plattelandsleven en wenst op een dag dat ze een jongen uit Tokio is. Taki is een schooljongen uit Tokio. Ze realiseren zich op een gegeven moment dat ze van lichaam wisselen en zoeken contact met elkaar. Voor tickets klik hier.
– Vrijdag 24 maart 19.45 LHC 1
– Zaterdag 25 maart 19.45 LHC 1

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s