Studio Ghibli’s natuurpark voor kinderen

Miyazaki1Het meest recente project van Studio Ghibli’s oprichter Hayao Miyazaki is het opzetten van een natuurpark voor kinderen. Dit natuurpark zal de naam “The Forest Where the Wind Returns” gaan heten. Hayao Miyazaki was al eerder betrokken bij het opzetten van het “Totoro Forest Project“, waarbij hij stukken land heeft opgekocht om de ontbossing van het Sayama bos tegen te gaan, waar de inspiratie voor Totoro is ontstaan. 

Hayao Miyazaki doneert 300 miljoen yen (€2,2 miljoen euro) van zijn eigen geld in dit project waar kinderen in contact kunnen komen met de natuur. Het natuurpark krijgt ook een bibliotheek met twee verdiepingen en slaapvertrekken voor ongeveer 30 kinderen uit de omgeving. De speelmogelijkheden voor de kinderen zullen bestaan uit rotsen en bomen uit het bestaande landschap, in plaats van speeltoestellen die door mensen zijn gemaakt.

Het natuurpark zal over ongeveer 2 jaar de deuren open voor kinderen. De locatie van het natuurpark is in het Zendo Forest Park op het eiland Kume. Ik heb het idee dat dit een groot succes gaat worden.

Miyazaki2

Advertenties

Een gedachte over “Studio Ghibli’s natuurpark voor kinderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s