Twee Studio Ghibli premières op IFFR

IFFR-Poster1De meest recente film “When Marnie Was There” en de documentaire over Studio Ghibli “The Kingdom of Dreams and Madness” zijn beide te zien op het IFFR, International Film Festival Rotterdam. Dit kreeg ik als tip van vaste lezer Thijs. Dit jaarlijkse filmfestival vind plaats van 21 januari tot en met 1 februari op verschillende locaties in Rotterdam. De kaartverkoop begint vrijdag 16 januari.

Naast de normale internationale films die worden vertoond, worden nu ook deze twee Studio Ghibli premières vertoond. Naar mijn weten ook de eerste keer dat een Studio Ghibli film is te zien op dit festival.

marnie4When Marnie Was There

De meest recente en mogelijk laatste film van Studio Ghibli van regisseur Hiromasa Yonebayashi gaat over het onzekere, geadopteerde meisje Anna die de zomer vanwege haar astma aan de kust doorbrengt. Daar sluit ze vriendschap met Marnie, een mysterieus meisje met lang blond haar. Wanner Marnie verdwijnt leert ze steeds meer over het meisje en het mysterieuze huis waar ze in verbleef. Zoals de Ghibli-traditie betaamt wordt er weer goed gelet op de prachtige beelden en details van de omgeving.

When Marnie Was There Cinerama 1 wo 28 jan 16:00
 When Marnie Was There Schouwburg Grote Zaal za 31 jan 19:00

Studio Ghibli FoundersThe Kingdom of Dreams and Madness

De documentaire The Kingdom of Dreams and Madness biedt een uniek kijkje in de keuken van de Japanse Ghibli studio’s, met vooral aandacht voor de eigenzinnige regisseur Hayao Miyazaki, met zijn bijzondere technieken en dagelijkse rituelen. Documentairemaakster Mami Sunada volgt hem, producent Toshio Suzuki en andere Ghibli-medewerkers gedurende de gehele productie van de meest recente en waarschijnlijk laatste Miyazaki-film: The Wind Rises.

De documentaire biedt niet alleen een intiem portret van de 70-jarige regisseur als excentrieke, charmante en hardwerkende kunstenaar, maar laat ook subtiel de donkere kanten van het creatieve bestaan doorschemeren: Miyazaki, een zelfverklaarde ‘man van de 20ste eeuw’, lijkt een uitstervend vakmanschap te vertegenwoordigen. Zijn verhaal en de bespiegelingen op de buitengewone geschiedenis van droomfabriek Ghibli maken deze toegankelijke documentaire tot een must-see.

Kingdom of Dreams and Madness LantarenVenster 5 vr 23 jan 14:30
 Kingdom of Dreams and Madness Cinerama 7 wo 28 jan 09:30
 Kingdom of Dreams and Madness Pathé 4 za 31 jan 15:15

4 gedachten over “Twee Studio Ghibli premières op IFFR

  1. Pingback: Twee Studio Ghibli premiered on IFFR - Poster Design

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s