Studio Ghibli layout designs in Parijs nog 2 maanden

ghiblienaNa Tokyo, Fukuoka, Seoul en Hongkong doet de tentoonstelling Studio Ghibli layout designs: Understanding the secrets of Takahata and Miyazaki animation ook Parijs aan. Deze tentoonstelling met 1.300 ontwerpen van Studio Ghibli films is voor het eerst te zien in Europa. Bijna 30 jaar geschiedenis van animatie hangt aan de muren van het Art Ludique museum in Parijs. Deze tentoonstelling is van 4 oktober 2014 tot 1 maart 2015 te zien. 

Je neemt een kijkje in de geheimen van de mooiste werken van Hayao Miyazaki en Isao Takahata. Zoals My Neighbour Totoro, Grave of the Fireflies, Laputa: Castle In The Sky, Pom Poko, Princess Mononoke, My Neigbours the Yamadas, Spirited Away, Ponyo, The Wind Rises, The Tale of Princess Kaguya. Voor het eerst in Europa is het mogelijk om de originele tekeningen te zien, die de grondslag waren van de werken van Studio Ghibli. Dit grafische werk is de basis voor de films van Studio Ghibli. Voor Isao Takahata zijn de ontwerpen het gevoel en het hart van elke scene, maar ook de houding en expressie van elk karakter. Deze tentoonstelling is een eerbetoon aan de bijzondere vaardigheden van de regisseurs. Voor Hayao Miyazaki is animatie een illusie, en het publiek is benieuwd hoe ze verbijsterd zullen worden.

Na succesvolle tentoonstellingen in Art Ludique zoals Pixar 25 years of animation en The Art of the Marvel Superheroes is het dus tijd voor Studio Ghibli Layout Designs: Understanding the secrets of Takahata and Miyazaki animation. Dus wanneer je komende tijd een bezoekje aan Prijs brengt, is dit museum zeker een bezoekje waard om een kijkje te nemen in de inspiratie en verbeelding van de grootmeesters Hayao Miyazaki en Isao Takahata.

ghibli1a

img_6091-1024x768 studio-ghibli-layout-designs_03 tumblr_lpwqyjqwv31qzxivto1_1280

kikis_delivery_service_concept_art_layout_02 photo323390 ponyo-on-the-cliff-by-the-sea-c2a9-2008-nibariki-e28093-gndhddt tumblr_lptkd5gtsw1qzxivto1_500

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s