Voorpremière Tale of Princess Kaguya 20 augustus

4388-normalOntdek als een van de eersten in Nederland de nieuwe Studio Ghibli film van de Japanse animatiemeester Isao Takahata! Op woensdag 20 augustus in Lantaren Venster te Rotterdam. Als voorproefje op het festival van 2 t/m 5 oktober, presenteren CAMERA JAPAN en filmdistributeur Lumière een voorpremière van The Tale of the Princess Kaguya. Dus wanneer je deze film als één van de eerste wilt zien moet je woensdag aanstaande naar Rotterdam, de film begint om 19.00.

Het verhaal van The Tale of Princess Kaguya gaat over een kinderloze bamboesnijder die op een dag een prinsesje zo groot als een duim in een magisch bamboewoud ontdekt. Hij besluit haar mee te nemen naar huis en op te voeden samen met zijn vrouw. Ze groeit bijzonder snel en wordt een prachtige jonge vrouw. De rijkste en mooiste jonge mannen van het land, waaronder zelfs de keizer, dingen naar haar hand. Ze doen er alles aan om haar te veroveren, maar Kaguya weigert om zich in een keurslijf te laten dwingen.

Deze voorpremière is een voorproefje van het CAMERA JAPAN festival. filmliefhebbers en geïnteresseerden in Japanse of Aziatische cultuur weten hun weg naar CAMERA JAPAN te vinden: sinds 2006 trekt het festival veel bezoekers met een programma van ruim dertig nieuwe en klassieke speelfilms, anime, documentaires en korte films.

CAMERA JAPAN, het grootste festival voor Japanse film en anime in de Benelux, biedt een breed aanbod van romantiek, samoerai, humor, yakuza, sci-fi en actualiteit. Het volledige programma wordt in september bekend gemaakt. Maar naast The Tale of Princess Kaguya zijn ook twee andere speelfilms bekend gemaakt: Unforgiven en Why Don’t You Play in Hell?

Het festival vindt plaats van donderdag 2 tot en met zondag 5 oktober in LantarenVenster, Rotterdam. Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 oktober is een deel van het programma te zien in Kriterion, Amsterdam.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s