Anima 2014

Anima_2014Het Brusselse animatiefestival Anima 2014 opent dit jaar met de Studio Ghibli’s film The Wind Rises. Het festival is van vrijdag 28 februari tot zondag 9 maart.

Naast de geweldige openingsfilm zijn er ook vier andere anime films te zien. En natuurlijk kunnen de mensen die van animatiefilms houden hier helemaal uit hun dak met alle verschillende animatie films. zoals bijvoorbeeld ook de Disneyfilm Frozen en de nieuwe Lego film, die in Nederland 12 februari in de bioscoop komt. Maar ook minder grote, bekende en kortere films spelen hier.

The Wind Rises
kazetachinu_poster
Jiro Horikoshi’s grootste jeugddroom is piloot te worden, maar zijn slechte ogen maken dat die droom nooit zal uitkomen. Omdat hij reeds als kind prachtige vliegtuigen tekende, besluit hij ingenieur te worden en gaat hij gevechtsvliegtuigen ontwerpen voor een grote Japanse vliegtuigconstructeur. Hij vestigt al gauw grote faam als een van de grootste vliegtuigontwerpers van het ogenblik. De aardbeving van Kanto in 1923, de grote depressie, de tuberculose-epidemie en de Japanse deelname aan WO II zijn het decor voor de vriendschappen en liefdes van een man die met een nooit aflatende passie zijn leven aan vliegmachines wijdt.

Vr 28 februari 20.00 O.V. tweetalig ondertiteld
Zo 2 maart 16.00 Franse versie

Patema Inverted
patema-invertedDe kleine Patema woont in een onderaardse wereld. Terwijl haar omgeving erg terughoudend is, waagt zij zich toch voorbij de grenzen, waar zij haar op geheimzinnige wijze verdwenen vader op het spoor hoopt te komen. Maar wat voor wereld zit daar verscholen achter die oude, in onbruik geraakte tunnels? Die wereld waar schrikwekkende vleermuismannen rondzwerven? In haar pogingen om aan hen te ontkomen tuimelt Patema naar beneden en belandt zij in een wereld waar alles op zijn kop staat…

Di 4 maart 21.30 O.V. Engels, Frans ondertiteld
Do 6 maart 19.30 O.V. Engels, Frans ondertiteld

Blue Exorcist
blue-exorcistDe Academie van het Ware Kruis staat in rep en roer: het festival, dat maar eens in de 11 jaar plaatsvindt, start binnenkort! Rin en een paar anderen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid op het feest: zij moeten demonen die het eventueel willen verstoren opsporen en verjagen. Maar Rin maakt onverwachts kennis met een kleine demon die luistert naar de naam Usamaro en wiens eenzaamheid hem van zijn stuk brengt. Hij besluit dan ook die kleine demon onder zijn hoede te nemen, ondanks de waarschuwingen van zijn broer. Is Usamaro echt een bedreiging voor de mensheid?

vr 7 maart 21.30 O.V. Engels, Frans ondertiteld

Osamu Tezuka’s Buddha – The Great Departure
OsamuTezukasBuddhaPrins Siddhartha is erfgenaam van de kroon van het koninkrijk Shakya. Zijn vader probeert hem op te voeden tot een groot krijgsheer, maar als de prins ziet hoe de onderdanen lijden, komt hij in opstand tegen het onrecht in het koninkrijk. Hij vertrekt daarom op een spirituele reis van waar hij later als Boeddha zal terugkeren. De film volgt het eerste deel van het leven van Boeddha, geïnspireerd op de manga’s van Osamu Tezuka.

Zo 2 maart 21.30 O.V. Engels, Frans ondertiteld
Wo 5 maart 21.30 O.V. Engels, Frans ondertiteld

The Garden of Words
gardenofwordsDe 15-jarige lyceumstudent Takao gaat graag naar het park in de buurt om er schoenen te tekenen. Op een dag schuilt hij voor de regen in de kiosk en maakt hij kennis met Yukari Yukino, een geheimzinnige jonge vrouw, die ouder is dan hij. Zonder dat zij afspreken beginnen zij elkaar vaker te ontmoeten, maar alleen op dagen dat het regent. Uiteindelijk worden zij vertrouwelijk, maar het regenseizoen nadert zijn einde… Een programma voor liefhebbers van hoge hakken !

Za 1 maart 21.30 O.V. Engels, Frans ondertiteld

Praktische informatie:
Locatie: Flagey,
ingang Heilig-Kruisplein 4,
1050 Brussel.

Prijs:
Volwassenen (+16): € 7,50
Kinderen (-16): € 6,50

3 gedachten over “Anima 2014

  1. Bijzonder om te zien dat Garden of Words ook wordt vertoond! Makoto Shinkai’s films zijn bijzonder mooi en ook emotioneel mooi subtiel. 5 cm per second is zijn meesterwerk, en zeer aan te raden. Nu hopen dat Garden of Words ook ergens in NL gaat worden vertoond!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s