Concept Art Pippi Langkous

pippi langkousNadat bekend werd dat Studio Ghibli een serie maakt van Ronja de Roversdochter, maakte ik ook melding van de concept art van Pippi Langkous. In 1971 begonnen Hayao Miyazaki en Isao Takahata met een opzet van een Pippi Langkous film, gebaseerd op de jeugdboeken van Astrid Lindgren. Uiteindelijk kregen ze geen toestemming van Astrid Lindgren om dit project verder te uit te werken.

Hier is een verzameling van de aquarel tekeningen van Hayao Miyazaki. De film zou “Pippi Longstocking, The Strongest Girl in the World” gaan heten. Maar nadat Astrid Lindgren Miyazaki en Takahata had ontmoet, wilde ze geen toestemming geven voor de genaimeerde versie van haar verhalen. Het is natuurlijk een opzet van de film, dus er is niet bekend wat ze met het hele verhaal wilde doen.

Het is wel duidelijk dat Pippi Langkous de inspiratie was voor de films Panda! Go Panda!, waar Mimiko ook zulke rode vlechten heeft.

pippi langkous15 pippi langkous14 pippi langkous13 pippi langkous12 pippi langkous11 pippi langkous10 pippi langkous09 pippi langkous08 pippi langkous07 pippi langkous06 pippi langkous05 pippi langkous04 pippi langkous03 pippi langkous02 pippi langkous01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s