Nieuwe Studio Ghibli film: When Marnie Was There

when marnie was there 2De regisseur van Arriety , Hiromasa Yonebayashi heeft een nieuwe film gemaakt, deze komt in de zomer 2014 uit in Japan. dit werd bekend gemaakt op de site van distributeur TOHO, maar ook op de site van Studio Ghibli. Het is bekend gemaakt met een filmposter en de site van de film. De film When Marnie Was There (Omoide no Maanii) is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Joan G. Robinson. Dit is mooi nieuws zo aan het einde van het jaar waar al twee films van Studio Ghibli uitkwamen, The Wind Rises en The Tale of Princess Kaguya.

Het boek uit 1967 vertelt het verhaal van weesmeisje Anna, die de zomer doorbrengt op het platteland van Norfolk. Tijdens haar zwerftochten in de duinen ontmoet ze het meisje Marnie en ze worden vriendinnen. Wanneer Marnie verdwijnt, komen er andere mensen in haar huis wonen en ze leert van alles over het vreemde verleden van Marnie.

Het boek is in veel talen vertaald en vooral Japanse vrouwen hebben het gevoel dat dit boek hun geholpen heeft een plaats te vinden in de wereld. Het boek staat ook in de top 50 van boeken die Hayao Miyazaki aanbeveelt voor kinderen.

Aangezien Arriety zo’n geweldig regisseur debuut was van Hiromasa Yonebayashi, verwacht ik erg veel van zijn nieuwe film, zijn oog voor detail wat zo kenmerkend is voor andere Studio Ghibli films. Waarschijnlijk komt deze film pas eind 2015 uit in Nederland, maar we hebben wat om naar uit te kijken. Eerst nog die andere twee films hier natuurlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s