Vervolg op Nausicaä

De oprichter van Studio Ghibli ziet zichzelf geen vervolg maken op zijn grote succesfilm uit 1984 Nausicaä of the Valley of the Wind. Maar Hideaki Anno, de regisseur van Evangelion zit er al jaren om te springen. In een recent interview op TBS (Japanse zender) onthuld Hayao Miyazaki dat hij open staat voor een vervolg op de film. Maar dan zal hij die zelf niet maken maar Hideaki Anno, die ook betrokken was bij het maken van deze film.

In het interview wordt Hayao Miyazaki gevraagd of hij een vervolg zou willen maken. zijn antwoord was: “No, I don’t. I don’t really feel like doing it, but Anno keeps on saying, ‘I want to do it! I want to do it!,’ so I tell him now that I’ve come to think lately that if he wanted to do it, it would be fine for him to do it”.

Hideaki Anno was de key animator van Nausicaä of the Valley of the Wind en hij gebruikte de Giant God Warriors als inspiratie voor zijn eigen film Evangelion. Miyazaki en Anno bleven na de productie ook goede vrienden, maakten verschillende trips en maakten samen de live action short “Kyoshinhei Tokyo ni Arawaru” (Giant God Warrior Appears in Tokyo).

Juist om deze redenen denk ik dat een vervolg op Nausicaä of the Valley of the Wind een succes zou kunnen worden. De film is geïnspireerd op een manga die Hayao Miyazaki zelf heeft geschreven. Het verhaal verteld over een prinses die haar land beschermd in de oorlog in een postapocalyptische wereld. Het einde geeft een mooi begin weer van een eventueel vervolg, er zijn altijd nog gevechten om te winnen. Het zou het eerste vervolg zijn van een Studio Ghibli film. Er is natuurlijk wel “The Cat Returns” maar die gebruikt een aantal karakters uit “Whisper of the Heart” en is niet echt een vervolg. Ik ben benieuwd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s