Totoro Forest Project

Totoro_forest_project

De films van Hayao Miyazaki hebben vaak een duidelijke boodschap over het milieu. De vernietiging van de aarde door de mensen. De helden uit zijn films leven in een wereld die is verpest door de hoogmoed van mensen, zoals Nausicaa, Laputa Castle in the Sky en Princess Mononoke. Zijn heldinnen hebben het beste voor met het milieu en willen een betere wereld creëren of vechten tegen de ontbossing (Mononoke). Het is dus ook niet heel vreemd dat Hayao Miyazaki zich inzet voor het Totoro Forest Project.

Toro_forest_tentoo Het Sayama bos is een van de opmerkelijkste oorspronkelijke bossen in Japan, vlakbij Tokyo. Het wordt gezegd dat het idee voor My Neighbour Totoro hier is ontstaan. Met de de enorme stedelijke ontwikkeling in de jaren ’70 en ’80 begon het bos langzaam te verdwijnen. In 1990 richtte Hayao Miyazaki de nationale stichting “Totoro no Furusato Fund” op om het bos te behouden. Met succes heeft de stichting meer dan 3 miljoen dollar opgehaald en heeft meer dan 1500 leden. De stichting gebruikt dit geld om land terug te kopen van de stad. De stichting zet zich nog steeds in voor de uitdagingen om het bos te behouden.

Totoro_forest_project_boekHet Totoro Forest Project is haalt geld op door fondswerving door tentoonstellingen en veilingen van kunstenaars. Dit project heeft meer dan 200 originele werken van internationale artiesten van animatie, strips, illustratie en schone kunsten. Vorig jaar was er nog een veiling en tentoonstelling. Op de site staat nog niets over huidige acties. Ze hebben ook een boek uit gegeven met de kunst van Totoro Forest Project Charity. Deze is jammer genoeg uitverkocht.

Advertenties

Een gedachte over “Totoro Forest Project

  1. Pingback: Studio Ghibli’s natuurpark voor kinderen | Studio Ghibli

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s